Segítség: szolgáltatók

Sokat tud dobni az esküvőn a jól kiválasztott szolgáltatók köre: a vőfély, vagy ceremóniamester kézben tudja tartani az egész napot, de fontos, hogy mindennel tisztában legyen (erre kell a pontos forgatókönyv)
A zene, melyre majd a hajnalig tartó buliban ropja a násznép.
Helyszín és az étel: általában, ha jó a helyszín és jó az étel, akkor minden rendben van, de senkinek sem fog feltűnni, hogy minden rendben van. Viszont, ha valami nem stimmel, akkor az el tudja rontani néhány rokon hangulatát.

Zene
Az esküvő stílusa nagyon befolyásolja a zene választást, illetve fordítva is igaz, a zene befolyásolja az esküvőt. Nem mindegy, hogy egyszemélyes, vagy több tagú zenekar húzza a talpalávalót, vagy DJ keveri a zenét a lagziban. Fontos még a zene egyéb ceremóniák, vagy események alatt, akár aláfestő zenéről beszélünk, akár egy-egy pillanatot lehet még hatásosabbá tenni egy jól megválasztott zenével. (itt egy DJ könnyebben segíthet, mint egy zenekar)

Ételek
Egyértelműen a násznép befolyásolja a pár döntését ebben, hogy milyen ételeket szeretnének látni az asztalon. A pár pénztárcája, a hely adottsága és természetesen a személyes vélemény dönt a végén, de nagyon meg kell találni az egyensúlyt, hogy mindenki jól lakjon, ne fogyjon el idő előtt a vacsora, ne maradjon senki éhes, viszont ne maradjon meg rengeteg étel sem, (bár erre lehet egy morzsapartit felhúzni) mert erre emlékeznek a legtovább a rokonok 🙂

Fotó-video
Az abszolút pártól függő döntés, hogy mit és hogyan szeretnének megörökíteni, vagy egyáltalán szeretnének-e ilyen emlékeket megőrizni. Itt el kell dönteni, hogy legyen-e: jegyes fotózás, kreatív fotózás, kreatív videózás, illetve videózás és fényképezés az egyes ceremóniákon.

Vőfély/ceremóniamester
Szintén a pár döntése, hogy igénybe veszi-e a segítséget, hogy az esküvője rendben menjen. Az első döntés, hogy igen, vagy nem, a második pedig, hogy ha igen, akkor vőfély legyen, vagy ceremóniamester.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük